L'Oreal Miss Manga



   Početkom februara prisustvovala sam velikoj L'Oreal promociji nove Miss Manga maskare, o čemu sam pisala u februarskoj Beležnici. Predstavljen nam je najnoviji proizvod koji dolazi iz ove poznate kuće. Nakon kratkog uvoda i upoznavanja sa prednostima Miss Manga maskare u odnosu na druge, prijatnog ćaskanja sa prisutnim blogerkama, otišle smo kući sa svojim primerkom za testiranje.

   Nisam je odmah isprobala jer sam imala već dve otvorene maskare, ali ubrzo pošto sam shvatila da me drži radoznalost, rešila sam da otvorim i Miss Mangu. Nakon par meseci korišćenja i dostojnog testiranja, došlo je vreme da sa vama podelim svoje utiske o njoj.



   Sa pakovanjem nema puno filozofije, simpatičnog je, girly dizajna, zapremine 8.5ml, i upotrebljivo 6 meseci po otvaranju. Maskara je crne boje ali u ponudi su još dve nijanse (tirkizna i ljubičasta). Negde sam u recenzijama dostupnim na internetu, pročitala da čak i miriše, što me začudilo, jer ova moja crna svakako ne spada u mirisne maskare. Nije vodootporna.

   Proizvođač kaže da maskara ima ultra tečnu, crnu, bogatu teksturu i da obuhvata trepavice intenzivnom bojom. Trilogija otpornih polimera obezbeđuje neverovatnu postojanost, a kolagen dopunjuje trepavice i daje im intenzivan volumen, i do 15 puta veći. L'Oreal Paris je razvio najbolje u tehnologiji maskara: 36o' četkicu, sa širokom bazom koja zahvata gornje trepavice i kupastim vrhom koji zahvata kraće, donje. Zahvaljujući fleksibilnom grlu četkice, trepavice su precizno obuhvaćene i našminkane. 

   Sastav: aqua/water; paraffin; potassium cetyl phosphate; acrylates copolymer; cera alba/beeswax; copernica cerifera cera/carnauba wax; ethylene/acrylic acid copolymer; steareth-2; cetyl alcohol; phenoxyethanol; hydroxyethylcellulose; acacia senegal/acacia senegal gum; ethylenediamine/stearyl dimer dilinoleate copolymer; sodium dehydroacetate; caprylyl  glycol; hydrogenated jojoba oil; hydrogenated palm oil.  


   Na fotografijama možete videti tačno kako izgleda četkica, dok jedna od fotografija ilustruje bogatstvo crne materije koju možete pokupiti ako ne obrišete pažljivo četkicu o zid pakovanja.  

   Maskara je izuzetno mokra po otvaranju, pravi grudvice, i generalno gledano, teška je za korišćenje. Brisanje viška pokupljenog proizvoda o zidove otvora(to uvek praktikujem jer ne volim da nanosim svu pokupljenu količinu na trepavice), povlači za sobom dodatne stresove. To nije lako izvesti, jer maskara ima savitljiv ceo gornji deo, koji se praktično giba kada prislonim četkicu o zid otvora, što me užasno nervira. Čitava ideja sa fleksorom(savitljivom četkicom) je ako mene pitate, potpuno bespotrebno odrađena, jer nema nikakvu svrhu prilikom šminkanja, niti se to savijanje zaista u praksi dešava onako kako oni prikazuju u reklamnoj kampanji. 

   Nanošenje maskare iziskuje pravu veštinu i strpljenje. Ako ne pazite, za sekund možete postići efekat slepljenih trepavica sa puno grudvica, što ne izgleda nimalo privlačno. Moj savet vam je da sa Miss Mangom radite polako, i da dobro obrišete četkicu pre nanošenja na trepavice, da biste postigle valjan rezultat. Nisam neko ko voli i toleriše maksimalnu ulepljenost i zaista ne volim mokre formule kod maskara. Prilično se namučim da se našminkam i stvaraju mi nepotreban stres. Preferiram definiciju i naglašenost svake pojedinačne trepavice, kao i plastične četkice u odnosu na ovakve. 


   Ako prevaziđemo te zaista frustrirajuće činjenice u pogledu samog postupka nanošenja maskare, dolazimo do segmenta kada se možete pitati da li sam zadovoljna rezultatima koje postignem sa miss mangom.

   Iskren odgovor bi glasio: Da. Jesam zadovoljna, jer mogu lepo istaknuti i naglasiti trepavice, i dobiti na dužini. Vrhovi mojih trepavica su skoro providni i zaista mi znači kad mi maskara lepo pokrije dlaku i time doprinese isticanju očiju. Maskara se ne mrvi, ne otežava trepavice, ne spada i otapa se ispod očiju i postojana je. Ova crna svakako nije najintenzivnija crna koju možete naći na tržištu ali meni odgovara. Lako se i brzo skida uljanim čistačem, ili micelarnom.  





Da li bih vam preporučila ovu maskaru, malo je teže reći. Naime, među vama sigurno ima onih kojima je sve ovo što meni predstavlja problem, zapravo sitnica i nebitno. Sa druge strane, neko je spreman da više vremena izdvoji da našminka trepavice, a neko želi da to odradi očas posla bez imalo muke. 
Ja sam sigurna da ovu maskaru ne bih ponovo kupila, jer je za moje standarde, stvarno previše 'naporna' za korišćenje, uprkos lepom efektu koji mi da trepavicama, i kojim sam, ruku na srce, zadovoljna.

Da li ste probale Miss Manga maskaru i kakvi su vaši utisci?
Budite slobodne da komentarišete.

Do sledećeg posta  








23 коментара

  1. Анониман27. јун 2014. 15:05

    Imam je i potpuno se slazem sa tobom.Ima puno maskara koje sam koristila,isti efekat a puno lakse nanosenje.Ne preporucujem.Pozdrav, Lila

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hvala na komentaru Lila :)
      ma sigurno ima boljih od ove :)

      puno vas pozdravljam ;))

      Избриши
  2. Lenooooo kako krasne trepavice imaš! Moje su ravne i idu prema dolje, vječito tužne haha :D
    Ja se kunem u Lorealovu False Lash wings maskaru dok ova nije toliko loša ali puno muke oko slabašnog efekta :/ barem kod mene.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hahaha, a kad bi ti znala kako se plašim uvijača za trepavice, smejala bi mi se :DDD par puta sam ja htela to da upotrebim da izvijem trepuške i nema šanse, ono je horor za mene :D moje trepavice su ok u principu, ali zavisi kako im kad naiđe faza, nekad ne liče ni na šta -_- sestra obožava tu maskaru koju ti voliš, znam kako izgleda, ali ja nikako da je probam :))
      hvala ti <3

      Избриши
  3. bas cudna cetkica :/ sad mi je drago sto je nisam kupila :D treba uvijek sacekati dok se prasina slegne i procitati jos koju recenziju pa kupovati novitete...i ovo ja cesto kazem, ali rijetko postujem.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. ma nisi ništa propustila, veruj mi :))
      hehe , svi imamo te savete koje rado delimo drugima, a sami
      teško da ih ispoštujemo :DDD

      Избриши
  4. Анониман27. јун 2014. 23:08

    Stvarno lepo izgledaju trepavice, al' sam ja od onih sto odvoje par minuta ukupno na njih, nema cifranja :D tako da otpada.. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hehe, meni mnogo vremena ode dok našminkam oči mangom, a to mi se ne sviđa ://

      Избриши
  5. Ja sam samo buljila u tvoje lijepe oči! Ova maskara je završila u smeću, nemam ja živaca za to

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Martina moja, pa hvala <3
      da, znam da si pisala da ti nikako nije legla :((

      Избриши
  6. Moji utsci su gotovo isti kao tvoji. Jedini nacin koji sam pronasla da bih je lepo nanela je da cetkicu stisnem maramicom pa tako na maramici ostane sav visak. Sigurno cu je potrositi, ali je takodje sigurno da je necu ponovo kupiti.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. e vidiš, nije mi palo na pamet da obrišem o maramicu, nego se cimam sa onom četkicom po pakovanju, kao da nisam već dovoljno smotana :DDDD pametno ti je to, kradem savet ;))

      Избриши
  7. Анониман28. јун 2014. 14:58

    uh , Lena , ja sam ocekivala vise od ove maskare !!! Ali ,sad defintivno znam da je necu kupiti ,a kad sam videla najavu na google-u , mislila sam da ce biti bas pozitivna recenzija =))
    l.ic

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. prešla te simpatična naslovna fotografija :DDDD
      preskoči kupovinu slobodno :))
      hvala na komentaru :***

      Избриши
  8. Lena, predivne, predivne trepavice! Vidiš, unatoč tome što mnogima nije odgovarala, meni se jako dopala. Gledam na tvojim slikama i vidim da je zaista "mokra", moja nije bila takva, savršeno se nanosi, bez grudica,ne moram brisati četkicu jer taman pokupi proizvoda koliko treba. A i dopada mi se savitljivi dio maskare jer zahvati sve trepavice. Najvažnije od svega mi je da savršeno podigne trepavice i razdvoji ih bez razmazivanja nakon nekoliko sati. Ja sam zapravo s njom oduševljena :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hvala <3

      pročitah kod tebe, eto kako nam se utisci razlikuju :))
      ova moja je bila baš mokra kad sam je otvorila, i stvarno je umelo
      neuredno da izgleda na trepavicama ako ne pazim ://
      meni je mnogo drago da si ti tako oduševljena, ipak poređenje
      sa gerlanovom govori dosta o tome koliko si zadovoljna :))

      Избриши
  9. Proslijedila sam je jer mi se nakupilo previše maskari, ali po tvojem opisu mi se baš i ne bi svidjela. Ne volim kad su maskare premokre, a i sve te zavrzlame oko nanošenja bi i kod mene vrlo brzo završile tako da bi maskara dobila crveni karton :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. eto ni tebi kao i meni ne odgovaraju te mokrije formule ://
      ova za sad prolazi, jer sam se iole izveštila, ali ne bih je kupila sigurno :/

      Избриши
  10. Nisam probala jos uvek sve se nesto nećkam. Možda se odvažim posle tvojih reči :)

    ОдговориИзбриши
  11. Super izgleda na tvojim lijepim očima:) Moja je nažalost završila u smecu, naživcirala sam se oko baratanja četkicom :P

    ОдговориИзбриши
  12. Ovu jos nisam probala i to upravo zbog cetkice. Nekako kad god odlucim da joj pruzims sansu, ta gorzna cetkica me uvek otera na raf pored haha ;)
    Inace moram samo da kazem da sam odusevljena tvojim fotografijama i kompozicijama :)
    Prelepost *_*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Preskoči je slobodno, mnogo truda treba da se lepo nanese :)
      Hvala draga <3 :***
      Ja ne mogu da ti opišem količinu radosti kad sam naišla na tebe na instagramu. Prava si umetnička duša, talentovana i uživanje je pratiti te :))

      Избриши

Hvala na komentaru.