Seba Med Balsam Deodorant




   U okviru preparative koja se redovno nalazi u mojoj rutini, mesecima unazad verna sam Seba med roll-on dezodoransu. Pristupačna cena, dostupnost samog proizvoda u poznatim trgovinama i apotekama, medicinski brend koji dugi niz godina uživa poverenje, učinili su lakšim donošenje odluke da ga isprobam.  

   Osoba sam koja voli i redovno gleda sastav proizvoda koje koristi. U pogledu dezodoransa koje upotrebljavam, mogu reći da uvek radije biram one koji ne sadrže štetne aluminijumove soli, alkohole ili druge potencijalne iritantne materije. Izbegavam popularne drogerijske varijante, jer sam u ranijim godinama korišćenja, na ličnom primeru uočila da nisu pametan izbor. Collistar dezodorans o kome sam ranije pisala i dalje iznova kupujem, što apsolutno potvrđuje moju zaljubljenost u njega, dok je Seba med nešto što uvek imam jer je znatno jeftinija, a opet jako dobra alternativa.



   Sastav: Aqua, Talc, Squalane, Caprylyl Glycol, Zinc Ricinoleate, Parfum, Xantan Gum, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrilate Crosspolymer, Sodium Malate, Disodium EDTA. 

   Dezodorans mlečno bele boje, srednje gustine, pakovan je u staklenu prozirnu bočicu, u količini od 5o ml. Ima standardni roll-on mehanizam koji korektno dozira proizvod. Diskretnog je i nežnog puderastog mirisa koji asocira na čistoNe sadrži alkohol ni aluminijum, što se može videti sa slike, namenjen je i najosetljivijoj koži pazuha, dok njegova pH vrednost neće narušiti pH vrednost pazušne regije. Može se koristiti i nakon depilacije jer delikatna formula ne iritira kožu i ne izaziva peckanje, svrab ili crvenilo. Proizvođač kaže da sprečava stvaranje neprijatnih mirisa, bez zapušavanja pora i ometanja rada žlezda. 

  


   Utisci: Činjenica da ga redovno kupujem govori o tome da sam i više nego zadovoljna upotrebom. Ne izaziva nikakve negativne reakcije na koži. Istina, po nanošenju se sporije suši, pogotovo ako mi misli odlutaju pa ga stavim malo više, ali pozitivna strana svega toga je da i ako se obučem pre nego koža bude potpuno suva, na odeći zasigurno neće ostaviti fleke.  Nije lepljiv na dodir, i bočica od 5o ml se sporo troši. U pogledu trajnosti zaštite zaista nemam zamerki. Za jedan dezodorans koji ne sadrži aluminijum, prilično dugo me štiti od neprijatnih mirisa, iako ne sprečava znojenje, što opet svakako ni ne želim. 
   Ako bih morala navesti nešto što mi smeta kod ovog proizvoda, onda bi to isključivo bila staklena ambalaža. Naime, poznata sam po tome da prostor neće baš redovno da sarađuje sa mnom pa mi nameštaj i drugi objekti koji se svojeglavo razmeštaju po stanu nekad zasmetaju, što dalje vodi ispuštanju bočice na pod. Sa druge strane, pohvalila bih otpornost iste, jer mi se do sad nije desilo da sam je uspela razbiti.(žali Bože staklenu ambalažu omiljenog pudera koji nije bio te sreće).  

   Seba med roll on dezodorans bih preporučila svima koji izbegavaju konkretne sastojke u proizvodima, i žele isprobati neizvikane drogerijske preparate. U svom sastavu Seba med ima cink koji će umiriti i najosetljiviju kožu, a pogodan je za svakodnevno korišćenje uz potpunu sigurnost da neće naškoditi prirodnim funkcijama znojnih žlezda. 



Da li ste isprobali Seba med roll-on ? Koji dezodorans se Vama pokazao kao najbolji?

do sledećeg posta 

14 коментара

  1. Baš mi se dopada moraću da ga probam,dugo tragam za takvim proizvodom jer imam problem sa osetljivom kožom i iritacjama pa mi retko koji proizvod ove vrste odgovara .

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Od mene iskrena preporuka za ovaj 😊 mogućnost iritacije kože stvarno je svedena na minimum :)

      Избриши
  2. Mnogi su preporucili ovaj dezodorans, a kako sam na samom kraju Neutro Robertsa, svakako cu da isprobati. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jesi pisala beše o NR do sad? Stoji mi negde u glavi da sam čitala nešto njemu. Kakav ti je ?
      Meni je ovaj seba jako dobar, isprobaj ga slobodno :)

      Избриши
  3. U poslednje vreme izbegavam aluminijum u dezodoransima, ovaj mi se baš sviđa, isprobaću ga pa ćemo videti :))

    ОдговориИзбриши
  4. Probala sam ga baš davno ali tada sam još uvek koristila i dezodoranse sa aluminijumom (marinija :D :D :D) pa se ne secam kakav je bio... Definitivno je sledeci koji kupujem :)

    ОдговориИзбриши
  5. Mene plaši talk, ali nadam se da ću ga jednom probati. Meni je samo bitno da se ne osete miomirisi jer znojenje ne mogu da sprečim i ne želim, a znojim se od glave do pete i kažu da je to dobro jer se tako izbacuju toksini.
    Meni se do sada najbolje pokazali Dove dezodoransi u spreju. Znojim se i dalje, ali mirišem, i sviđa mi se što mi se lako ispira sa pazuha i bude i dalje mekan pazuha, dok mi drugi ili ne drže miris ili mi naprave rane ili mi koža ispod pazuha bude kao išmirglana i ne može da se spere sloj dezodoransa. Tako da mi je Dove dezodorans u spreju najbolje rešenje.
    Kolika je cena ovog Sebameda? Pošto sada vidim da ima sniženja Sebamed proizvoda u Liliju, pa da možda iskoristim tu akciju.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, da, znojenje je potpuno normalan proces kojim naše telo vrši termoregulaciju
      ali i oslobađanje od toksina. Meni je isto jako važno samo da spreči neželjene
      mirise i da, ako je to moguće, izdrži što duže.
      Što se talka tiče, upoznata sam sa naučnim tekstovima koji govore o njegovoj
      štetnosti, ali i taj rizik se javlja usled primene na određeni način.
      Ja se ne bojim koristiti ga, u čemu možda i grešim ali opet možda i ne.
      Dove dezodoranse sam relativno skoro isprobala i imala kijavicu kao reakciju tako
      da ih ja miram izbegavati :)
      Što se tiče ovog roll-on dezodoransa, čini mi se da je oko 500-600 dinara.
      Izvini, ne sećam se tačne cene :)
      Hvala ti puno na podeljenom iskustvu :)

      Избриши
  6. Jesam, jesam, koristila sam ga i to više puta, ali onda mi je dosadio pa sam se bacila na eksperimentisanje...još me drži ta faza :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Šminka je ljubav - poznata po nezaustavljivoj želji za isprobavanjem
      novih proizvoda. :)))

      Избриши
  7. Dugo sam koristila ovaj dezodorans, i dalje ga obožavam i smatram jednim od efikasnijih "zdravih" alternativa. Ipak, odličila sam da isprobam neke prirodnije varijante na bazi sode bikarbone i prilično sam iznenađena dejstvom. Naravno, pozitivno :).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Čitala sam o onom manna dezodoransu :) nisam se još upoznala sa drugim prirodnim varijantama(na računajući alverde) ali bih bila spremna testirati ga na izdržljivost(govorim o manna dez.)

      Избриши

Hvala na komentaru.